marți, 27 iulie 2010

Sfaturi practice : cum recunoastem prospetimea pestelui

Pestii, cu exceptia celor care sant preparati sarati, uscati sau afumati, trebuie consumati foarte, foarte proaspeti. Pestii vanduti congelati nu trebuie sa aibe cristale de gheata intre punga de plastic si peste (daca apar cristale in interiorul pungii, inseamna ca produsul s-a decongelat si recongelat, ca temperatura nu a fost respectata, deci atentie).

Acest semn, de cristale intre produs si ambalaj, pentru orice produs congelat, inseamna ca temperatura de congelare nu a fost respectata.

Pentru a judeca de prospetimea unui peste, cel mai bine este ca pestele sa fie intreg, pentru a observa ochii, branhiile si pielea.

Dupa miros :
- un peste de apa dulce - miros proaspat
- un peste de apa sarata - degaja un miros lejer de alga

Ochii trebuie sa fie :
- umezi,
- bombati,
- luciosi,
- iar cavitatea ochiului plina.

Branhiile sau branchiile trebuie sa fie :
-  luciose,
-  rosii,
- curate,
- fara urme de vascozitate.

Corpul trebuie sa fie :
-  solid,
-  neted,
-  niciodata moale.

Pielea trebuie sa fie :
- lucioasa,
- umida cand o atingem,
- niciodata seaca sau spalacita.

Sursa : Manuel pratique de la cuisine -  Ecole le Cordon Bleu Paris - Hachette Practique 2005

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Multumesc tuturor celor care au postat un comentariu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails